5 beste Baby-Commodes Test van 2022

Laatste update: 22.01.22

 

Beste baby-commodes – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Wanneer je shopt voor de babykamer, dan hoort een degelijke commode zeker op je lijstje te staan. Hierop zul je je kleintje meermaals per dag gemakkelijk kunnen aankleden of verschonen en je kunt er allerlei spulletjes in kwijt die je nodig hebt om je spruit optimaal te verzorgen. Om voor jou de keuze wat gemakkelijker te maken hebben we er 3 uitgezocht die het bekijken zeker waard zijn. Zo zou je kunnen kiezen voor de Bopita Commode die een modern en tijdloos design heeft. Of je zou ook kunnen opteren voor de Babyprijs Enzo Commode die over 2 lades en 1 nis beschikt waardoor hij nog functioneler is.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Baby-commodes Koopgids

 

Wanneer je zwanger bent zal een baby-commode of luierkast zeker op je wenslijstje staan. Het is dan ook een goede aanbeveling om te kiezen voor een commode die over voldoende opbergmogelijkheden beschikt zodat je er alle babyspullen in kwijt kunt. Daarnaast is het niet onbelangrijk om de veiligheid in acht te nemen en om het onderhoud indachtig te zijn want je zult tijdens het vergelijken ook wel zien dat er een verschil is. Informeer trouwens even naar de aanbiedingen als je van plan bent om een volledige babykamer aan te kopen.

Wat is een baby-commode en waarvoor wordt ze gebruikt

Een baby-commode, luierkast of babykast is zoals de naam het al doet vermoeden, een kast die je gebruikt voor je baby. Vroeger werd het verschoonkussen gewoon op de tafel gelegd maar tegenwoordig geven we toch de voorkeur aan een aparte plaats om je kind aan te kleden en te verschonen. Een baby-commode heeft een bovenblad dat groot genoeg is om er een verzorgingskussen op te leggen waardoor je baby heel zacht en veilig ligt. Daarnaast heeft de kast de perfecte hoogte zodat je het kleintje op een comfortabele manier kunt verzorgen zonder dat je een pijnlijke rug krijgt. 

Omdat je de baby meerdere malen per dag moet verschonen, opnieuw aankleden of moet afdrogen nadat hij gewassen, is zul je het gemak van een baby-commode snel ervaren. Een dergelijke kast voorziet vaak meerdere opbergmogelijkheden waardoor je alle babyspullen direct bij de hand hebt. De luiers, rompertjes en kleertjes vinden gemakkelijk hun plaats in de ruime lades en soms is er ook wel genoeg plaats om ook nog babyhanddoeken en het beddengoed op te bergen. De meeste kasten hebben trouwens een open nis waarin je handige mandjes kunt zetten om je zalfjes, de thermometer, het nagelschaartje en dergelijke meer in te bewaren.

 

De verschillende modellen en de opbergmogelijkheden

Omdat we niet allemaal dezelfde smaak hebben en doordat niet iedereen over evenveel ruimte beschikt worden er verschillende modellen aangeboden. Zo zijn er grote commodes die voorzien zijn van extra grote lades om alles van je kleintje in op te bergen. Daarnaast zijn sommige kasten aan de zijkant voorzien van een rail waaraan je ook kleertjes kunt hangen. De meeste exemplaren hebben trouwens een open ruimte onder het werkblad waar je de spullen kunt plaatsen die je meerdere malen per dag nodig hebt zodat je niet steeds in de lades moet gaan zoeken.

Voor jonge ouders die beperkt zijn in ruimte worden er babybedjes aangeboden waarbij de commode is ingewerkt met vaak ook nog verschillende lades om kleertjes en ander gerief in op te bergen. Deze combinaties zijn jammer genoeg maar een beperkte tijd bruikbaar want eens je kindje de leeftijd van zes maanden heeft zal het bedje te krap worden. Er zijn ook gewoon kleine modellen van babykasten die je bijvoorbeeld gemakkelijk in de leefruimte of in de keuken kwijt kunt. Een baby-commode kan trouwens meestal worden aangekocht in hetzelfde thema als de rest van de babykamer zodat alles mooi bij elkaar past.

 

De veiligheid en het onderhoud

Het spreekt voor zich dat een baby-commode veilig moet zijn wanneer je hem voor je kleintje gaat gebruiken. Tijdens de eerste 2 levensmaanden zal de baby nog niet zo beweeglijk zijn maar daarna zullen grijpgrage handjes alles vastpakken wat in zijn buurt ligt. Het is daarom belangrijk om er op toe te zien dat er geen scherpe onderdelen zoals losse schroeven, splinters of andere uitstekende scherpe delen aan de kast zijn waaraan je baby zich kan bezeren. Daarnaast is het een goed idee om te kiezen voor een kast met een opstaande rand waardoor het verzorgingskussen niet kan verschuiven.

De stabiliteit van de kast is een ontzettend belangrijke factor zodat de commode niet kan omkantelen wanneer je bijvoorbeeld een lade gaat openen. Bovendien zijn lades die op een zachte manier dicht gaan veel veiliger omdat het vermijdt dat kleine kindervingertjes gekneld raken. Een eenvoudige kast zonder al teveel opsmuk is trouwens het makkelijkst om te onderhouden. De modellen die gemaakt zijn uit mdf hebben een afwerkingslaag in kunststof die je snel met een vochtige doek kunt schoonmaken. Wanneer je kiest voor een massief houten kast moet je er rekening mee houden dat er vlekken kunnen ontstaan die je niet meer schoon krijgt. 

Waarom de hoogte belangrijk is voor de ergonomie en het bladformaat

Doordat je toch meermaals per dag bezig bent met de verzorging van je kindje is het belangrijk om te kiezen voor een commode die hoog genoeg is. Als je de ganse tijd voorovergebogen moet staan zul je last krijgen van rugpijn en pijn in je schouders. Kies daarom voor een kast die minimum 85 cm hoog is en die bovendien op pootjes staat zodat je er met je voeten onder kunt om een rechte rug te kunnen aanhouden. Je zult zelf wel al ondervonden hebben wat de perfecte hoogte voor jou is wanneer je in de keuken aan het werk bent. 

Daarnaast moet het bovenblad ruim genoeg zijn om er een groot verschoningskussen op te leggen en wanneer je ook nog wat extra plaats hebt om de kleertjes en een luier klaar te leggen is dat handig meegenomen. Er zijn trouwens bladvergroters op de markt die je op een baby-commode kunt installeren om meer ruimte te creëren. Dit heeft je bovendien ook de mogelijkheid om het verzorgingskussen recht voor je te leggen zodat je kindje je beter kan zien.

 

5 beste baby-commodes (Reviews) van 2022

 

Vanaf het prille begin tot je kindje 2 à 3 jaar oud is, zul je dagelijks meermaals gebruik maken van een baby-commode om hem/haar te verzorgen. Kies je voor een baby-commode van de Leenbakker met leuke kinderprint waar je reeds geruime tijd je oog op hebt laten vallen? Of misschien heb je wel een bladvergroter voor de baby-commode nodig om meer ruimte te creëren? We vroegen het advies aan enkele jonge mama’s om een selectie te kunnen maken met topproducten. Neem even de tijd om alles te bekijken alvorens je er de beste baby-commode uitkiest.

 

1. Bopita Commode Met 3 Laden Narbonne landelijke stijl

 

Het Nederlandse bedrijf Bopita wordt in de lage landen door velen als het beste merk beschouwd met kwaliteitsvol meubilair voor de baby- en kinderkamer. Deze Bopita baby-commode voldoet aan alle Europese veiligheidsnormen waardoor hij volkomen veilig en bovendien erg kindvriendelijk is.

Doordat de stevige kast met een afmeting van 55 x 124 x 92 cm voorzien is van 3 ruime laden beschik je over voldoende ruimte om er beddengoed, kleding en andere babyspulletjes in op te bergen. Hij is bovendien gemaakt uit mdf dat een witte finish kreeg zodat je hem gemakkelijk kunt schoonmaken om je baby altijd in de meest hygiënische omstandigheden te kunnen verzorgen.

Daarnaast heeft hij een modern en tijdloos design waardoor hij perfect past in een babykamer met een landelijke stijl. Wanneer je even door de collectie van Bopita bladert zul je zeker wel een mooi bijpassend verzorgingskussen kunnen vinden dat toevallig in de aanbieding staat. Verder kan de kast nog worden uitgebreid met handige commodemandjes waarin je kleine spulletjes kunt opbergen. Er werden voor deze baby-commode nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Formaat: door zijn formaat van 55 x 124 x 92 cm is er bovenop de commode ruim plaats om een verzorgingskussen te leggen en enkele babyspullen te plaatsen.

Onderhoud: deze kast is gemaakt uit mdf dat een witte afwerking kreeg die met een vochtige doek kan worden schoongemaakt.

Opbergruimte: de commode heeft 3 ruime lades waarin je babykleding, beddengoed en diverse andere babyspullen kunt opbergen.

Design: omdat de kast een tijdloze look heeft kun je hem in bijna elk interieur plaatsen. Hij doet het trouwens uitstekend in een landelijke inrichting.

 

Nadelen:

Niet verplaatsbaar: we merken op dat deze kast niet voorzien is van wieltjes waardoor hij met zijn gewicht van 66 kg niet gemakkelijk te verplaatsen is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Babyprijs Enzo Commode 2 laden 1 nis afwerking in wit en houtkleur

 

Babyprice biedt een collectie aan van betaalbaar baby- en kindermeubilair dat met kwaliteitsvolle materialen is gemaakt waardoor het merk door jonge ouders zeer wordt gewaardeerd. Deze commode is in verschillende uitvoeringen te verkrijgen zodat je er zeker eentje zult vinden die het best bij jouw babykamer past.

De Enzo commode is een toonbeeld van functionaliteit met een moderne touch. De witte afwerkingslaag in combinatie met de natuurlijke houtkleur aan de zijkanten zorgt ervoor dat hij in elke kamer kan worden geplaatst zonder uit de toon te vallen. De kast is trouwens voorzien van 2 handige lades die met decoratieve driehoekige handgrepen werden afgewerkt.

Daarnaast zorgt een nis net onder het blad ervoor dat je nog extra ruimte hebt om de meest gebruikte verzorgingsproducten te plaatsen. Hij heeft trouwens een afmeting van 94 x 16,7 x 48 cm en staat op pootjes waardoor de baby-commode de perfecte hoogte heeft. We konden voor dit artikel geen reviews terugvinden.

 

Voordelen:

Functioneel: de luierkast heeft 2 ruime lades en een handige nis net onder het bovenblad zodat je daar de spulletjes kunt plaatsen die je tijdens de verzorging vaak gebruikt.

Formaat: de baby-commode meet 94 x 16,7 x 48 cm waardoor je er gemakkelijk een verzorgingskussen kunt opleggen om je kindje tot de leeftijd van 6 maanden op te verschonen.

Design: de natuurlijke houtkleur in combinatie met de witte afwerkingslaag zorgt ervoor dat deze kast in bijna elk interieur past.

Betaalbaar: de collectie van Babyprice valt in de midden prijsklasse zodat je toch wel geniet van een degelijke kwaliteit.

 

Nadelen:

Klein formaat: we merken op dat deze kast niet zo heel groot is waardoor je hem enkel tijdens de eerste 6 maanden kunt gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Commode aankleedtafel Pukkie ladekast babykamer met beton look

 

De baby-commode van Pukkie heeft de laagste prijs in onze selectie met topproducten waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk is. Zijn vrij uitzonderlijke uitstraling en de ruime opbergmogelijkheden maken van deze kast een stijlvol en functioneel geheel zodat hij wel eens bij de populairste luierkasten zou kunnen horen.

Deze kast heeft trouwens een grijze kleur met een betonlook die hem tamelijk trendy maakt waardoor hij in een ruimte met een industriële inrichting prachtig staat. Bovendien beschikt hij over 2 grote lades voor de babykleding en 2 open vakken direct onder het bovenblad waar je zowel je luiers als de andere verzorgingsproducten kunt leggen om direct alles bij de hand te hebben.

Daarnaast meet deze commode 100 x 100 x 55 cm en is het bovenblad voorzien van opstaande randen zodat het aankleedkussen niet kan verschuiven en je kindje veilig ligt. Deze kast is trouwens gemaakt uit spaanplaat waardoor hij wel iets gevoeliger is voor schendingen. Er zijn voor deze baby-commode nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen: 

Uniek design: door zijn grijze kleur met een betonlook afwerking heeft deze kast een vrij uniek voorkomen zodat hij goed past in een industrieel interieur.

Formaat: deze kast meet 100 x 100 x 55 cm waardoor deze baby-commode de ideale hoogte heeft om op een comfortabele manier de baby te verzorgen.

Opbergruimte: net onder het bovenblad kun je 2 open ruimtes vinden waar je bijvoorbeeld luiers en de meest gebruikte verzorgingsproducten kunt plaatsen en onderaan zijn 2 grote lades waarin je de babykleding kwijt kunt.

Prijs: de baby-commode heeft een heel voordelige prijs zodat hij ook gemakkelijk kan worden aangekocht door mensen met een kleiner budget.

 

Nadelen: 

Materiaal: we hebben opgemerkt dat deze kast gemaakt is uit spaanplaat wat hem gevoeliger maakt voor schade.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Europe Baby Ralph Commode gemaakt uit stevig mdf-materiaal

 

De commode Ralph van Europe Baby is eveneens een betaalbare en goedkope kast die in ieders budget past. Hij is gemaakt uit mdf-materiaal dat werd afgewerkt met een witte laklaag zodat hij gemakkelijk kan worden schoongemaakt.

Deze handige kast met zijn afmeting van 77 x 49 x 92 cm heeft een open ruimte net onder het blad waar je bijvoorbeeld luiers of zalfjes en andere benodigdheden die je dagelijks gebruikt bij de verzorging van je kleintje, kunt klaarleggen. Net onder de nis is een grote lade waarin je kleertjes kunt opbergen zodat je alles binnen handbereik hebt.

Daarnaast is het mogelijk om een tweede lade apart bij te kopen die onder het blad van de kast kan worden gemonteerd waardoor je nog meer opbergmogelijkheden kunt creëren. Deze commode voldoet trouwens aan alle Europese normen die een veilig gebruik garanderen. Dit artikel kreeg nog geen beoordelingen.

 

Voordelen:

Opbergmogelijkheden: de open ruimte onder het blad en de grote lade zorgen voor voldoende opbergruimte. Op de plaats van de open nis kan trouwens een extra lade worden geïnstalleerd die apart moet worden bijgekocht.

Materiaal: de kast is vervaardigd uit mdf dat werd afgewerkt met een witte laklaag zodat je hem met een vochtige doek gemakkelijk kunt schoonmaken.

Veiligheidsnormen: de baby-commode is goedgekeurd volgens de Europese veiligheidsnormen waardoor je hem zonder risico kunt gebruiken om je kindje te verzorgen.

Het prijskaartje: doordat deze kast een goedkope prijs heeft is hij geschikt voor elk budget.

 

Nadelen: 

Verloren ruimte: we merken dat de kast op hoge poten staat wat eigenlijk wel een verloren ruimte is die kon worden gebruikt om meer opbergmogelijkheden te creëren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Paso doble combi Ledikant commode en kastje in 1 ( 3 in 1)

 

De Paso Doble is een prachtige combinatie van een ledikant en een baby-commode in 1 stuk waardoor hij de perfecte oplossing biedt wanneer je over minder ruimte beschikt. Hij is bovendien gemaakt uit mdf-materiaal met spaanplaat en massief hout dat werd afgewerkt met een witte laag zodat hij makkelijk te onderhouden is.

Deze mooie en handige uitvoering van het merk Bellamy heeft een formaat van 72 x 100,5 x 164 en is eigenlijk een 3-in-1 exemplaar waarin zowel een verzorgingstafel, een kast en een ledikant zijn verwerkt. Aan de zijkanten van het bedje is er een rail voorzien waaraan je de kleertjes netjes kunt ophangen. Daarnaast zorgen 4 ruime lades voor voldoende opbergmogelijkheden om alle babyspullen samen te bewaren. 

Voor het kinderbedje heb je trouwens een kindermatras nodig van 60 x 120 cm die apart moet worden bijgekocht. Bovendien is dit geheel voorzien van handige wielen die verborgen zitten achter de grote lade waardoor je de combi gemakkelijk kunt verplaatsen. Er werden voor deze combinatie nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: dit geheel combineert een ledikant, luiertafel en dressing in één waardoor je heel wat ruimte kunt besparen. Bovendien heeft hij wielen waardoor hij gemakkelijk kan worden verplaatst.

Verstelbaar: in het gedeelte van het ledikant kan de matras in 3 verschillende hoogtes worden gezet zodat hij ook voor pasgeboren baby’s kan worden gebruikt.

Materiaal: hij is gemaakt uit massief hout dat werd gecombineerd met mdf en spaanplaat dat een witte afwerkingslaag kreeg om hem gemakkelijk te kunnen reinigen.

Opbergruimte: deze combinatie heeft aan de zijkant van het bedje een rail om kleding aan te hangen en daarnaast zijn er 4 ruime lades voorzien waarin je heel wat kunt opbergen.

 

Nadelen: 

Geen ombouwmogelijkheden: spijtig genoeg kan dit mooie meubilair niet worden omgebouwd tot een groter bed waardoor je hem maar voor een bepaalde periode zult kunnen gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES