5 beste Babybadjes Test van 2022

Laatste update: 22.01.22

 

Beste babybadjes – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Wanneer je op zoek bent naar een babybadje is er ontzettend veel keuze. Je kunt een complete set kopen zoals de Luma Bad- en verzorgingsset of eentje zoals de Bébé-jou, zonder accessoires. We gaan jou helpen met het maken van een spetterende keuze! Zo zijn er diverse verkrijgbaar met een ingebouwde badthermometer en plaats voor een zeeppompje. Tevens moet je jezelf afvragen of je ruimte hebt voor een babybadje met standaard of dat je ervoor kiest om een opvouwbare variant te nemen, want dat spaart natuurlijk ruimte.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Babybadjes Koopgids

 

Of je nu binnenkort moet bevallen of pas mama bent geworden, een babybadje komt altijd goed van pas. Zo bestaan er verschillende types badjes, elk met hun formaat en mogelijkheden. Sommigen worden geleverd inclusief extra toebehoren, terwijl andere badjes alleen de basis meegeven. Daar niet alle babybadjes tot de goedkope categorie behoren, is onze aanbeveling dan ook om goed te vergelijken en te letten op eventuele aanbiedingen.

Het type in combinatie met de maten en vormen

Wanneer je een badje wilt aanschaffen zul je snel zien dat er veel keuze is. Bedenk voor jezelf wat je handig vindt en ook erg belangrijk, heb je er ruimte voor? De meeste mensen zetten een babybadje in de slaapkamer of badkamer. Heb je wat minder ruimte in huis, dan zou je kunnen gaan voor een opvouwbaar of opblaasbaar badje. 

Bij een opblaasbare variant dien je er natuurlijk rekening mee te houden dat je het telkens leeg moet laten lopen of ergens opgeblazen moet opbergen, zonder dat het lek kan raken. Ook is een opvouwbaar of opblaasbaar badje minder stevig dan een die gemaakt is van hard plastic.

Tevens zijn er een soort van bademmers te koop, zoals de tummytub en die zijn erg compact. Een nadeel kan zijn dat je deze maar tot ongeveer een maand of zes kunt gebruiken, want dan past je kindje er waarschijnlijk niet meer in. Je kunt ook alleen een hard plastic ligbadje nemen die afhankelijk van de grootte en het gewicht van je kindje tot wel 8 jaar te gebruiken is. 

Mocht je kindje zelf kunnen zitten, dan kun je ervoor kiezen om een badzitje te nemen. Dit is een soort van stoeltje waar je kindje ingezet wordt en zijn benen en armpjes vrij heeft om te badderen. 

 

De plaatsing van het babybadje en de mogelijke accessoires en toebehoren

Heb je de keuze gemaakt om bijvoorbeeld een ligbadje aan te kopen, dan kun je er waarschijnlijk een onderstel bij aanschaffen. Dit is natuurlijk erg handig, want dan kun je op een goede werkhoogte je kindje wassen en verzorgen. Een andere mogelijkheid is om hem op de commode te plaatsen of op je douchevloer. Plaats je hem op de douchevloer dan moet je er rekening mee houden dat je er zelf naast moet zitten, terwijl dat met een badje op onderstel of commode natuurlijk veel comfortabeler is. 

Ook kun je letten op de eventuele accessoires die je er wel- of niet bij krijgt. Er zijn complete sets te koop met onderstel, verzorgingssetjes zoals een borstel en een kam én ingebouwde badthermometer, wat natuurlijk erg handig is, want het water moet de juiste temperatuur hebben. Ingebouwde thermometers zijn vaak digitaal en werken op batterijen. Een bad zonder ingebouwde thermometer is zeker geen probleem, want je kunt deze uiteraard los aanschaffen.

Bij diverse badstandaarden is er plaats om een handdoekje te hangen, dat is erg handig, want zo heb je er altijd eentje bij de hand. Hetzelfde geldt voor een zeep en shampoo pompje. Wellicht zet je het badje naast de commode en heb je dit helemaal niet nodig, want dan zet je gewoon alles daarop.

Denk ook na over waar je het badje gebruikt en waar je het wilt gaan legen. Bij gebruik in de slaapkamer is het handig om er een met badstop en afvoerslang aan te schaffen, zodat je het leeg kunt laten lopen in een emmer. Zet je hem in de badkamer dan kun je de slang in de wasbak leggen, in het afvoerputje of je kiepert het badje om naast de afvoer.

Op welke materialen en details moet gelet worden

Heel wat ruimtebesparende opblaasbare badjes zijn gemaakt uit PVC en meestal voorzien van naden. Let erop dat er geen scherpe randjes op de naden zitten zodat je kindje zich niet kan bezeren. Bij een kunstof badje moet de rand glad zijn zodat je kindje zich niet kan schaven.

Mocht het badje niet over een badstop beschikken, dan is het handig dat de rand van het bad wat uitsteekt, zodat je hem makkelijke op kunt tillen om te legen. We raden wel aan het badje te gebruiken in de buurt van een afvoerputje, zodat je het makkelijk kunt vullen en na gebruik kunt legen. 

Bij het weggooien van het water is het belangrijk het badje goed te drogen om eventuele schimmelvorming te voorkomen. Als het erop lijkt dat bepaalde delen moeilijk te drogen zijn, dan kun je dit badje het beste overslaan. Ook wil je niet dat je kindje uit kan glijden. Om dit te voorkomen zijn er badjes die een antisliplaag hebben. 

 

5 beste babybadjes (Reviews) van 2022

 

Babybadjes zijn er in veel verschillende soorten. Opvouwbaar, opblaasbaar, met standaard of een emmer waarbij je de baby het gevoel geeft dat hij weer in de baarmoeder zit. Wat is het beste babybadje voor jou en je baby? Wij willen jou het advies geven om deze topproducten te bekijken en hopen dat je daarna de juiste keuze kunt maken. Ben je op zoek naar een goedkope versie? Houd de badjes regelmatig in de gaten en wellicht vind je een interessante aanbieding

 

1. Luma Bad- en verzorgingsset inclusief nagelsetje

 

Deze elegante set wordt compleet geleverd met 8 producten die je absoluut nodig hebt voor je pasgeboren baby. Nageltjes knippen na het badderen? Een nagelsetje zit erbij. Haartjes borstelen na het spetteren? Geen probleem, want een kam en borstel worden ook meegeleverd. Verder wil je het water niet te heet of te koud hebben, dus wordt de set geleverd met thermometer. 

Het babybadje met badinzet (ligstoeltje) inclusief badstop en afvoerslang, wordt geleverd met stevige standaard en onder andere een luieremmer die je volgens de reviews ook kunt gebruiken als tummytub!  

Deze variant is te gebruiken tot je kindje ongeveer 2 jaar is of 20kg weegt. Volgens sommige kopers wellicht wat aan de grote kant, maar als je er de ruimte voor hebt is het volgens velen een must have.

Het badje ziet er niet meteen uit als het product met de laagste prijs, maar wat vast staat, is dat het een zeer complete set is! Laten we even op zoek gaan naar de belangrijkste voor- en nadelen van dit product

 

Voordelen:

Accessoires en toebehoren: de set wordt geleverd met allerlei accessoires die onmisbaar zijn voor de verzorging van je pasgeboren baby waaronder een nagelsetje, borstel en kam.

Comfort: het badje is voorzien van een badstop en samen met de bijgeleverde afvoerslang daardoor zeer makkelijk te legen.

Duurzaam: door de grootte van het badje is deze afhankelijk van de grootte en het gewicht van je kindje zeer lang te gebruiken

 

Nadelen: 

Ruimte: mocht je weinig ruimte in huis hebben, dan is dit badje wellicht wat aan de ruime kant

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Bébé-jou Babybad – Lou-Lou

 

Voor velen wordt Bébé-jou toch wel gezien als het meest bekende en beste merk. Dit vrolijke badje heeft een speciaal “Click-systeem” waardoor je het op de Bébé-jou badstandaard 2200 en 2205 kunt klikken, die je altijd apart kunt bij bestellen. Door aan de onderzijde van het badje het systeem in te knijpen kun je het bad zo weer los klikken.

Het badje zelf is ruim en heeft een comfortabel geïntegreerd zitvlak. De reviews zijn positief met opmerkingen zoals: “niet zwaar, handig in gebruik, comfortabel en in combinatie met het frame erg stabiel en op goede hoogte. Vanwege de ruime vorm en grootte kun je het badje lange tijd gebruiken. 

Het badje zelf is met 1,5 kg zeer licht en mede daardoor eenvoudig te reinigen. In combinatie met de afvoerslang kun je het bad makkelijk leeg laten lopen in je afvoer of emmer. Houd er rekening mee dat het babybadje exclusief badstandaard en afvoerslang geleverd wordt. Deze zijn beide aanvullend te bestellen. 

Bébé-jou is al jarenlang een populair en bekend merk. Logisch ook, want de prijs-kwaliteit verhouding wordt door velen als zeer goed bestempeld. Lees onderstaande maar even door en bepaal zelf. 

 

Voordelen: 

Ruim: door de kopers gekenmerkt als zeer ruim en comfortabel door het geïntegreerde zitvlak. 

Click-systeem: voorzien van een handig kliksysteem om het badje op de 2200 en 2205 badstandaard te zetten.

 

Nadelen:

Geen afvoerslang en badstandaard bijgeleverd: beide afvoerslang en badstandaard, dienen aanvullend besteld te worden.

Formaat: een voordeel kan in dit geval ook een nadeel zijn. Heb je weinig ruimte in huis, dan kan het badje als groot ervaren worden. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Flipper badzitje met antislip vanaf 6 maanden 

 

Het ergonomische zitje van Flipper is te gebruiken vanaf dat je kindje ongeveer 6 maanden oud is. Het zitje neemt weinig plaats in, en is in een bad te zetten of op de vloer van je douche. Aan het zitje zijn twee speeltjes bevestigd zodat je kindje lekker kan spetteren en spelen. 

Het zitje is voorzien van goede zuignappenzodat het niet weg kan glijden. Houd er rekening mee dat je eigen bad geen antislip bodem mag hebben, want dan kan er niet gegarandeerd worden dat het zitje niet wegglijdt. 

Op het zitje zit een ingebouwde thermometer en een indicator om aan te geven wanneer het maximale niveau van het water bereikt is. Zodra je kindje kan zitten is dit zitje toch wel een van de populairste om aan te schaffen. Compact, handig en je hebt je handen vrij.

Voor een badzitje ga je pas kijken als je baby iets groter is, maar de keuze voor de Flipper is zeker geen slechte. Met dit ruimtebesparende zitje inclusief ingebouwde thermometer geef je je kindje een veilig zitje maar wel met zeer veel bewegingsvrijheid.

 

Voordelen:

Ruimtebesparend: het zitje is compact en makkelijk op te bergen.

Ingebouwde thermometer: het badje is voorzien van een ingebouwde thermometer en indicator om het maximale waterniveau aan te geven.

 

Nadelen:

Reinigen: Haal het zitje na het badderen direct uit bad of douche anders kan er schimmelvorming ontstaan tussen bijvoorbeeld de zuignappen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Babybad opblaasbaar + gratis badspeeltjes inclusief opblaaspomp

 

Naast onder andere de badzitjes, complete badjes met standaard, tummytubs zijn er ook opblaasbare badjes te verkrijgen. Het voordeel van een opblaasbaar badje is natuurlijk dat je het compact op kunt bergen. Het nadeel is wellicht dat je het badje telkens op dient te blazen, maar gelukkig wordt het geleverd met een handige pomp. 

Het badje is natuurlijk ook ideaal om op een warme zomerdag op je balkon of in de tuin te plaatsen. Hij wordt geleverd met leuke speeltjes voor je kindje en aan de zijkant zit een handig opbergvakje. 

Verder is het badje is voorzien van antislip materiaal en een markering om het waterniveau aan te geven. De aanbevolen leeftijd voor dit badje is vanaf 6 maanden tot ongeveer een jaar of vier. Houd er natuurlijk altijd rekening mee dat u het kindje nooit alleen in bad mag laten.

Zoals je al ontdekt hebt zijn er vele soorten en maten. Deze opblaasbare variant is compact en tevens handig om mee te nemen als je onderweg bent. Lees hieronder de voor- en nadelen,want die hebben we voor je op een rijtje gezet. 

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: omdat je de lucht eruit kunt laten lopen, kun je dit badje makkelijk opbergen na gebruik. Makkelijk op te blazen vanwege de bijgeleverde pomp

Antislip: het gebruikte materiaal is antislip wat ervoor zorgt dat je baby niet zo makkelijk kan uitglijden. 

 

Nadelen:

Onderhoud: droog het badje na gebruik goed of hang het ergens op te drogen, anders kan er schimmelvorming ontstaan. 

Minder stabiel: een opblaasbadje is vanwege het materiaal minder stabiel dan een hard plastic badje. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Baby badje met Baby badzitje Build-in Thermometer 4 poten

 

In de populaire kleur roze vinden we dit babybadje op 4 lage pootjes met ingebouwde thermometer (inclusief batterijen) en badinzet. Dit badje is dan ook te gebruiken tot maximaal 8 jaar. Het badje heeft een open design wat betekent dat je baby aan de zijkant meer ruimte heeft. 

Verder zul je merken dat het gedeelte waar de baby op zit, beduidend hoger is zodanig dat je kindje er niet vanaf kan glijden. Hierdoor heb jij je handen vrij voor de verzorging. 

Het bad wordt naast de badinzet en thermometer geleverd met een standaard om op comfortabele hoogte je baby in bad te doen.Het badstop ventiel zorgt ervoor dat je het water makkelijk weg kunt laten lopen. Er zijn helaas geen reviews geplaatst, maar het zou kunnen zijn dat dit product pas op de markt is gekomen. 

Omdat dit badje beschikt over een badzitje met verhoogde zit, glijdt je baby er niet zo snel vanaf. En omdat het op vier korte pootjes staat, zou je hem op een heerlijke zomerdag dan ook zeker in de tuin kunnen gebruiken. 

 

Voordelen: 

Duurzaam: het badje is voorzien van 4 lage pootjes en is ruim opgezet, waardoor je kindje hier vele jaren plezier van zal hebben. 

Veiligheid: het zitvlak van de badinzet is beduidend hoger zodat je kindje er niet vanaf kan glijden. 

Met badinzet en thermometer: geleverd met ingebouwde thermometer en badinzet. Zodra je kindje wat groter is kan de badinzet eruit en kun je gebruik maken van de overige ruimte. 

 

Nadelen:

Hoogte van het badje: het badje staat op vier korte pootjes wat betekent dat je naast je kindje zit/hurkt tijdens het badderen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe warm moet een babybadje zijn?

De warmte van het babybadje is ontzettend belangrijk, want je wilt niet dat de baby zich brandt of het te koud heeft. Zorg er altijd voor dat je een goed werkende badthermometer in bad hebt liggen. 

Er zijn tevens badjes te verkrijgen met een ingebouwde thermometer. De ideale watertemperatuur is 37 graden celsius. Dit kun je zoals eerder al genoemd het beste meten met een badthermometer. Maar de temperatuur van een babybadje kan tussen de 36 en 38 graden zijn. 

Q2: Tot welke leeftijd kun je een babybadje gebruiken?

Zoals je wellicht gemerkt hebt, zijn er babybadjes in vele soorten en maten, dus deze vraag is moeilijk te beantwoorden, want dit is compleet afhankelijk van de afmeting van het badje en de grootte en het gewicht van je baby. 

Bij de aanschaf van een babybadje is ons advies dan ook, om erop te letten hoe lang je het badje ongeveer wilt gaan gebruiken. Een bademmer is tot ongeveer 6 maanden te gebruiken en andere badjes zijn tot wel 8 jaar te gebruiken.

 

Q3: Hoe kan ik een baby het beste vasthouden in een babybadje?

In het begin zal het een beetje zoeken zijn naar een fijne manier om je baby vast te houden, maar je kunt de baby het beste met 1 hand vasthouden onder de oksel zodat het hoofdje op je onderarm rust en de baby niet weg kan glijden. 

Met je andere hand kun je de baby wassen. De eerste paar keren zal het wellicht wat onwennig zijn, maar dit heb je zo onder de knie.

Q4: Hoe lang kan een baby in bad?

Als je een echte waterrat in huis hebt dan duurt het badderen waarschijnlijk iets langer, maar er zijn ook baby´s die er liever na 5 minuten weer uit willen. Je kunt je baby natuurlijk de tijd laten badderen die hij of zij fijn vindt, maar ons advies is om de baby niet al te lang in bad te laten, daar de temperatuur van het water vrij snel af kan koelen.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES