5 beste babymatrassen Test Van 2022

Laatste update: 22.01.22

 

Beste babymatrassen – Vergelijkingstest & Koopgids

Als aanstaande ouder moet je aan heel wat verschillende zaken denken om de komst van je baby voor te bereiden. Zo is het noodzakelijk om een degelijke babymatras te voorzien zodat je kleintje comfortabel in zijn/haar bedje kan liggen. We hebben alvast 3 huidige toppertjes uitgezocht om aan jou voor te stellen. Diverse tests hebben uitgewezen dat je met de Princessmatrassen Ledikantmatras een uitstekende keuze maakt. Dit exemplaar beschikt over een afneembare hoes die op 30°C kan worden gewassen. Daarnaast blijkt de For Kidzz.. Babymatras, vervaardigd uit koudschuim en afgewerkt met een antiallergische hoes, een meer dan waardig alternatief te zijn.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Babymatrassen Koopgids

 

Omdat het heel belangrijk is dat je baby een comfortabel bedje heeft, willen we je graag de aanbeveling geven om in een degelijke babymatras te voorzien. Maar bestaan er eigenlijk verschillende soorten matrassen en welke dikte moet je kiezen? Zijn er eigenschappen waar je rekening mee moet houden? Neem even rustig de tijd om alle mogelijkheden in de verschillende testen te vergelijken en bekijk zeker de eventuele promoties en interessante aanbiedingen. 

De verschillende types

Niet alleen voor volwassenen is een degelijke matras essentieel om een goede nachtrust te hebben, ook baby’s kunnen uit een fatsoenlijke matras enorm veel voordeel halen. We onderscheiden diverse soorten babymatrassen waarvan we even de belangrijkste willen toelichten. De matras met polyethervulling of synthetisch schuim is de best verkochte en voordeligste variant. Hoewel deze antiallergische matras in verschillende dichtheden kan worden aangekocht, kent hij toch een vrij stevige structuur waardoor hij het lichaam iets minder goed zal ondersteunen.

De koudschuim matras is een echte aanrader omdat hij over een zeer hoog adaptatievermogen beschikt. Deze matras zal zich naar de lichaamsvorm van de baby aanpassen zodat hij/zij een optimale ondersteuning krijgt. Door zijn open celstructuur kent deze matras een uitstekende ventilatie, beschikt hij over een warmteregulerende werking en wordt het vocht afgevoerd. Deze koudschuim matrassen zijn vrij duur waardoor ze niet in elk budget passen.

Vervolgens is er de traagschuim of memory foam matras die door de lichaamswarmte zachter wordt en bijgevolg perfect de lichaamsvorm gaat aannemen. Daarnaast zijn er ook nog matrassen met pocketvering, varianten uit latex, natuurvezels en er zijn tevens matrassen die met een 3D-technologie werden ontwikkeld om je kind in elke slaaphouding een goede en veilige ademhaling te bieden. Bij sommige varianten wordt een combinatie van verschillende materialen aangewend om een nog hoger gebruikscomfort te bereiken.

 

De afmetingen, dikte en stevigheid

Om je kind een veilige slaapplaats te bieden, is het belangrijk dat je een babymatras met stevige randen en een gepaste omvang uitkiest zodat ongelukken uit den boze zijn. De maat zal altijd afhangen van de grootte van het bedje of de wieg waarin je kleintje zal liggen en de meest gangbare afmetingen zijn 60 x 120 cm of 70 x 140 cm. Een perfect passend formaat is een echte must zodat je baby niet onder of tussen de matras kan terechtkomen. 

Daarnaast worden de babymatrassen in verschillende diktes aangeboden waardoor het niet zo evident is om de juiste keuze te maken. Uit onderzoek is gebleken dat een matras met een dikte tussen 9 en 13 cm het hoogste ligcomfort zal bieden. Er zijn tevens dunnere matrassen die weliswaar minder ondersteuning bieden, maar toch geschikt zijn om bijvoorbeeld in de wandelwagen te leggen waarin je kleintje maar even vertoeft om een korte wandeling te maken. 

Hoewel we als volwassene vaak de voorkeur geven aan een zachte matras, kun je voor een baby beter een stevig exemplaar aanschaffen. Het is namelijk zo dat je kleintje op een zachte ondergrond het risico loopt dat zijn/haar hoofdje te diep in de matras zakt waardoor er verstikkingsgevaar kan optreden. 

De matrashoes en het onderhoud

De matrashoes kan uit verschillende soorten stoffen bestaan, waaronder polyester, tijkvezels en bamboe, en deze worden vaak met aloë vera behandeld om de hoes hypoallergeen en super zacht te maken. Dergelijke matrashoezen genieten dan ook de voorkeur omdat je vooraf nooit kunt weten of je kind aan bepaalde stoffen overgevoelig is. Daarnaast is het handig om voor een afneembare matrashoes te kiezen zodat je deze gemakkelijk in de wasmachine kunt stoppen om hem fris en hygiënisch te houden.

Een matras met vochtafstotende eigenschappen kun je beter vermijden want deze varianten beschikken over bitter weinig ventilatie waardoor ze een broeihaard zijn voor huisstofmijt, bacteriën en schimmels. Evenwel, is het onvermijdelijk dat jouw kleintje wel eens een spuug- of luierongelukje heeft en daarom is het raadzaam om een degelijke matrasbeschermer aan te schaffen.

Deze zorgt ervoor dat de matrasvulling toch zijn ventilerende en warmteregulerende eigenschappen blijft behouden en de matras blijft ook langer schoon. Bijna alle matrasbeschermers kunnen in de wasmachine op 60°C worden gewassen.

 

5 beste babymatrassen (Reviews) van 2022

 

Als je binnenkort een baby mag verwelkomen, wil je natuurlijk dat het babybedje klaar staat zodat je daar al niet meer moet aan denken. Ben je op zoek naar een babymatras met een antiallergische hoes? Of opteer je voor een koudschuim babymatras om je kleintje alle comfort te bieden? We vroegen de hulp en het advies van jonge ouders om deze lijst met topproducten samen te stellen. Neem even rustig de tijd om alles te bekijken alvorens je er de beste babymatras uitkiest die aan al jouw wensen voldoet.

 

1. Princessmatrassen Ledikantmatras – 60x120x10 cm – SG25 – Anti-allergisch

 

Deze babymatras van Princess is één van de populairste producten in onze lijst met toppers. Hij is vervaardigd uit Poly Comfortschuim met SG25 label dat wordt gekenmerkt door zijn lichte gewicht van slechts 4 kg waardoor hij heel gemakkelijk hanteerbaar is. 

De babymatras kent een afmeting van 60 x 120 x 10 cm waarmee hij in de meeste babybedjes en wiegjes past. Het gebruikscomfort wordt nog een tikkeltje versterkt door zijn afritsbare dubbeldoekhoes die je zonder probleem op 30°C in de wasmachine kunt wassen om je kleintje steeds een hygiënische en gezonde slaapplaats te bieden.

Verder beschikt deze rechthoekige witte matras over voldoende ventilatie waardoor kinderen met allergieën zonder probleem op deze matras kunnen slapen. Om een langere gebruiksduur te bekomen, wordt het gebruik van een matrasbeschermer aangeraden. In de reviews zien we dat de klanten deze babymatras een uitstekende score van 4,9 sterren gaven.

 

Voordelen: 

Afmetingen: deze rechthoekige matras meet 120 x 60 x 10 cm en is bijgevolg geschikt voor bedjes en wiegen met dezelfde afmetingen.

Vulling: de matrasvulling bestaat uit Poly Comfortschuim SG25 (dichtheid) met een degelijke ondersteuning en ventilatie om je kleintje een comfortabel bedje te bieden.

Hoes: de afritsbare hypoallergene dubbeldoekhoes uit wasbare tijkvezels kan op 30°C in de wasmachine worden gestopt.

Gewicht: de schuimrubberen matras weegt slechts 4 kg en is dan ook heel goed hanteerbaar zodat je hem gemakkelijk kunt draaien en luchten.

 

Nadelen: 

Niet vochtafstotend: bij deze matras dien je een matrasbeschermer apart aan te kopen om een langere gebruiksduur te verkrijgen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. For Kidzz.. Babymatras 70×140 x14cm – koudschuim driezijdige rits

 

De For Kidzz.. babymatras kent een formaat van 70 x 140 x 14 cm en biedt een medium hardheid die voor een optimale ondersteuning zodat je kleintje van een heerlijke nachtrust kan genieten. Door zijn maximale aanpassingsvermogen kan deze matras zowel op latten-, spiraal- als verstelbare bodems worden gelegd. 

Deze HR40 koudschuim matras is door zijn uitstekende veerkracht heel comfortabel en dankzij de open celstructuur is er een goede ventilatie waardoor schimmels en bacteriën geen kans maken. Hij kent tevens een optimale vochtafvoering die voor een veel langere gebruiksduur zorgt. Daarnaast werd hij voorzien van een afritsbare matrashoes met comfortzones zodat de zachte schedel van je baby niet gaat afplatten.

Doordat deze zachte tijkhoes met aloë vera werd behandeld, is hij niet alleen hypoallergeen maar beschikt hij eveneens over een antibacteriële werking zodat je kind een gezonde slaapomgeving heeft. In de reviews zien we dat de klanten tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van hun aankoop.

 

Voordelen: 

Slaapcomfort: de matras kreeg een vulling van HR40 koudschuim en kent bijgevolg een hoge veerkracht die de lichaamsvorm optimaal gaat aannemen.

Formaat: hij meet 140 x 70 x 14 cm en is tevens in wel 5 andere formaten en diktes te verkrijgen.

Antiallergisch: de tijk matrashoes werd met aloë vera behandeld waardoor hij fluweelzacht aanvoelt, antibacterieel én hypoallergeen is.

Onderhoud: de hoes beschikt over 3 stevige ritsen zodat je hem er gemakkelijk kunt afhalen om in de wasmachine op 30°C te wassen.

 

Nadelen: 

Geluid: één klant merkt op dat de matras in het begin een krakend geluid maakt waardoor de baby minder vast slaapt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. AeroSleep® Evolution Pack 2-in-1 : matras + 3D matrasbeschermer 

 

De AeroSleep babymatras met een formaat van 60 x 10 x 120 cm is tijdelijk in de aanbieding en kreeg een goedkope prijs waardoor hij iets iets toegankelijk geworden is. Deze Evolution Pack bestaat uit een basismatras en 3D-Safe Sleep topper waarmee de eigenlijke matras optimaal wordt beschermd.

Doordat de topmatras met een innovatieve 3D-technologie werd gemaakt, zorgt hij ervoor dat je baby in elke houding goed kan ademen. Tevens wordt de warmte gereguleerd en het vocht optimaal geabsorbeerd zodat je kind al snel zal doorslapen. Deze beschermer kan trouwens in de machine op 60°C worden gewassen waardoor je kleintje altijd een hygiënische ondergrond heeft.

Daarnaast werd de duurzame en veerkrachtige basismatras vervaardigd uit koudschuim met een open celstructuur die de ventilatie en vochtafvoer maximaal bevordert. Hij werd afgewerkt met een superzachte en luxueuze hoes die er gemakkelijk kan worden afgeritst zodat je hem eveneens in de wasmachine op 60°C kunt wassen. In de reviews merken we dat dit product de maximale score van 5 sterren kreeg.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: deze babymatras met een afmeting van 60 x 120 x 10 cm bestaat uit een matras en topmatras waardoor je kleintje een maximaal comfort krijgt. 

Veiligheid: de topmatras is vervaardigd uit vezels met een 3D-technologie die een uitstekende ondersteuning bieden en er daarnaast ook voor zorgen dat je baby in elke slaaphouding een vrije ademhaling heeft.

Materiaal: de eigenlijke babymatras kreeg een vulling uit hoogwaardig koudschuim met een open celstructuur die voor een degelijke warmteregulering en vochtafvoer zorgt.

Onderhoud: zowel de topmatras als de afneembare hoes van de basismatras zijn machinewasbaar op 60°C.

 

Nadelen: 

Het prijskaartje: hoewel deze uitvoering momenteel in de aanbieding is, valt hij nog steeds in de duurste prijsklasse waardoor hij niet in elk budget past.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Aloë vera kinderwagenmatras 72×33 cm – ovaal – 0,5 kg

 

De ovale babymatras van Kadolis heeft de laagste prijs in onze lijst met toppers zodat hij voor bijna iedereen goed toegankelijk is. Dankzij de speciale vormgeving, zijn lichte gewicht van slechts 0,5 kg en afmeting van 72 x 33 x 4 cm kan hij perfect in een kinderwagen worden gelegd.

Doordat de polyurethaanmatras over een dichtheid van 21 kg/m3 beschikt, zal hij voor een comfortabele ondergrond zorgen wanneer je met je kleintje gaat wandelen. Het ligcomfort wordt zelfs nog iets versterkt door de polyester matrashoes met aloë vera die voor een heel aangenaam gevoel zorgt en bovendien antiallergisch is waardoor hij voor elke baby kan worden gebruikt.

Daarnaast is deze hoes afritsbaar zodat je hem op 30°C in de wasmachine kunt wassen om je kleintje altijd een hygiënische en frisse ondergrond te bieden. Deze matras is vrij van chemicaliën én brandveilig. In de reviews zien we dat de meeste klanten tevreden zijn over hun aankoop.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: door zijn ovale vorm kan de matras in een kinderwagen worden gebruikt om je baby tijdens een uitje een maximum aan comfort te bieden.

Formaat: deze matras meet 72 x 33 x 4 cm en weegt slechts 0,5 kg zodat hij heel goed hanteerbaar is.

Materiaal: de degelijke polyurethaanvulling werd met een polyesterhoes afgewerkt en deze kreeg een behandeling met aloë vera waardoor hij heel zacht aanvoelt en antiallergisch is.

Machinewasbaar: doordat je de hoes er gemakkelijk kunt afhalen, kan hij in de wasmachine op 30°C worden gewassen.

 

Nadelen: 

Gebruik: de matras is slechts 4 cm dik en biedt bijgevolg minder ondersteuning aan waardoor hij enkel geschikt is voor kortstondig gebruik.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Prénatal Pocketveer Matras – Kindermatras Bamboe – 70 x 150 cm

 

Prénatal wordt door velen als het beste merk beschouwd voor alles wat je voor je kleintje nodig kunt hebben. Deze Prénatal babymatras is een echte topper die je baby een optimaal ligcomfort zal bieden waardoor hij/zij goed zal doorslapen en je zelf bijgevolg ook van een welverdiende nachtrust kunt genieten.

Doordat deze pocketveermatras over 160 apart verpakte veren beschikt, zal hij zich volledig naar het lichaam vormen om zo een maximale ondersteuning te bieden. Hij wordt gekenmerkt door de warmteregulerende laag die tevens voor een degelijke vochtafvoer zorgt zodat je kind altijd een gezonde en droge slaapplaats heeft.

Daarnaast werd hij afgewerkt met een duurzame matrashoes uit bamboe die je er heel eenvoudig en snel kunt afhalen om in de wasmachine op 30°C te wassen. Deze matras kent overigens een afmeting van 70 x 150 x 13 cm en is in nog 2 andere maten te verkrijgen. Er werden voor dit product nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen: 

Gebruikscomfort: de matras bezit 160 afzonderlijk verpakte veren die voor een uitstekend ligcomfort zorgen.

Warmte regulerend: de warmteregulerende laag zorgt ervoor dat je kind het nooit te warm of te koud zal krijgen. Deze laag is tevens vochtafvoerend zodat zweet en andere vocht de nachtrust niet zullen verstoren.

Afmetingen: hij weegt 15 kg en kent een afmeting van 70 x 150 x 13 cm en wordt daarnaast in nog 2 andere formaten aangeboden.

Hoes: de afritsbare bamboehoes is bijzonder duurzaam en kan in de wasmachine op 30°C worden gewassen.

 

Nadelen: 

De prijs: we merken dat deze uitvoering de duurste prijs heeft in onze lijst waardoor hij niet in elk budget past.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Uit welk materiaal is een babymatras vervaardigd?

Voor babymatrassen worden voornamelijk dezelfde materialen gebruikt als bij de grote matrassen. De meest voorkomende vullingen zijn polyether-, koudschuim, traagschuim en latex. Daarnaast zijn er eveneens babymatrassen met een pocketvering-, natuurvezel- of een 3D-vulling met kunstvezels.

Bij sommige exemplaren wordt een combinatie van verschillende materialen gebruikt om een optimaal comfort te bekomen. Daarnaast is het niet onbelangrijk om de matrashoes even te bekijken want deze kan eveneens uit diverse stoffen bestaan. Er zijn hoezen die waterdicht of vochtafstotende zijn, maar deze hebben nauwelijks tot geen ventilatie en zijn bijgevolg een broeihaard voor huisstofmijt. Kies bij voorkeur voor een matrasje met een tijk- of bamboehoes die op 60° mag worden gewassen om bacteriën en schimmels te doden.

Q2: Hoe dik moet een babymatras zijn?

Een degelijke matras is voor baby’s net zo belangrijk als voor volwassenen. De matras moet over een goede ventilatie beschikken zodat je kind in een gezonde omgeving kan slapen. Bovendien dient de babymatras een optimale ondersteuning en veerkracht te bieden want je kleintje ligt, zeker tijdens de eerste maanden, minimaal 20 uren per dag in zijn/haar bedje. 

Professoren en kinderspecialisten hebben kunnen vaststellen dat babymatrassen met een dikte tussen 9 en 13 cm het meest functioneel zijn om baby’s een gezonde en fijne slaaphouding te laten aannemen.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES